BlackVue Parkeermodus

Jouw voertuig,

altijd beveiligd.

Over parkeermodus

Dashcams zijn ontworpen voor het maken van opnames tijdens het rijden. Wist je echter dat BlackVue dashcams ook kunnen opnemen wanneer je auto geparkeerd staat?

Alle BlackVue dashcams beschikken over de parkeermodus. Op deze pagina kom je meer over deze mooie functie te weten.

Wat heb je nodig?

Bij een BlackVue dashcam wordt standaard een 12/24V sigaretten aansteker kabel meegeleverd. Met deze kabel voorzie je de dashcam van stroom. Dit zorgt er voor dat de dashcam zich tijdens het rijden inschakelt. Zodra de auto uitgeschakeld wordt, zal de dashcam zich ook uitschakelen. Parkeermodus is in dit geval helaas geen optie.

Om wel gebruik te maken van parkeermodus, dien je de dashcam te voorzien van voeding zodra je voertuig is uitgeschakeld. Echter wil je geen risico lopen op een lege accu. Hier heeft BlackVue verschillende opties voor bedacht.

Power Magic Pro
Power Magic EZ
B-112 Power Magic Battery Pack
B-124X Power Magic Ultra Battery

BlackVue Power Magic Ultra Battery B-124X

De B-124X Power Magic Ultra Battery kan je dashcam tot wel 24 uur van voeding voorzien, terwijl je auto is uitgeschakeld. Met deze B-124X Power Magic Ultra Battery heb je de mogelijkheid tot twee aansluit -en installatiemethodes.

Eenvoudige installatie:
plug de voedingskabel in de 12V sigarettenaansteker van je voertuig.
Laadstroom: 5A – Oplaadtijd: ca. 80 minuten.

Vaste installatie:
Sluit de batterij rechtstreeks op het zekeringenpaneel aan. Laadstroom: 9A – Oplaadtijd: ca. 40 minuten.

B-124E Power Magic Expansion Battery

Verbind eenvoudig een B-124E “Power Magic Expansion Battery” aan op je B-124X om de accu capaciteit te verdubbelen.

Het is mogelijk om meerdere B-124E’s achter elkaar te koppelen voor een nog grotere back-up accu.

Let op: de B-124E kan niet separaat worden gebruikt.

BlackVue Magic Battery Pack B-112

De uitgebreide B-112 Power Magic Battery Pack is een laadstation voor uw BlackVue dashcam en USB apparaten zoals  bijvoorbeeld uw smartphone en/of tablet. De interne accu van 3.000mAh kan de dashcam van tot wel 12 uur opeenvolgend zelfstandig van voeding voorzien. Tijdens het rijden zal de B-112 accu weer volledig opgeladen worden binnen 1 uur tijd.

LiFePo4 accu

In tegenstelling tot conventionele lithium-ion batterijen die te vinden zijn in consumentenelektronica zoals telefoons of laptops, worde BlackVue accu’s voorzien van het LiFePO4-type (lithiumijzerfosfaat). LiFePO4-batterijen zijn zeer goed bestand tegen hitte, wat van cruciaal belang is voor een veilige werking in een voertuig.

In een voertuig dat in de zon geparkeerd staat kan de temperatuur oplopen tot niveaus, waarbij lithium-ion batterijen een veiligheidsrisico kunnen vormen. Dit is tevens de reden waarom BlackVue dashcams een supercondensator als back-up batterij gebruiken, in plaats van een “gewone” batterij. Ten slotte hebben LiFePO4-batterijen een over het algemeen langere levensduur (op basis van het aantal laad- / ontlaadcycli) in vergelijking met lithium-ion batterijen.

BlackVue Power Magic Pro

Dankzij de Power Magic Pro is het mogelijk de BlackVue dashcam langdurig te laten opnemen, zonder dat de accu hierdoor leeg zal lopen. De Power Magic Pro module is namelijk instelbaar op tijd en voltage. Hierdoor schakelt hij zichzelf uit, zodra de accu het ingestelde voltage punt bereikt. De Power Magic Pro wordt rechtsreeks op het zekeringenpaneel aangesloten, en kan dankzij het kleine formaat onopvallend worden weggewerkt.

Je kan de Power Magic Pro instellen om je BlackVue van stroom te voorzien gedurende een vooraf ingestelde tijdsduur (6 uur tot oneindig).

De timer functie is alleen actief zodra het voertuig uitgeschakeld is. Zodra het voertuig ingeschakeld wordt gaat de timer functie automatisch weer uit.

*De voltage instellingen krijgen voorrang op de timer instelling.
Is de ingestelde tijdsduur nog niet bereikt, maar het spanningsniveau komt wel onder het ingestelde voltage? Dan wordt de Power Magic Pro natuurlijk ook automatisch uitgeschakeld.

Parkeermodus en de Cloud

De combinatie van Parkeermodus en de BlackVue Cloud bieden een nieuwe dimensie aan jouw BlackVue dashcam. Wanneer je dashcam is verbonden met de Cloud, word je realtime op de hoogte gehouden wat er met je auto gebeurt.  Ontvang bijvoorbeeld push meldingen op je smartphone wanneer er iets gebeurt met of om je voertuig (Beweging/schokdetectie). Of laat opnames automatisch in de cloud opslaan, kijk live mee op afstand, en nog veel meer.

Wanneer schakelt de dashcam over naar Parkeermodus?

Standaard schakelen onze dashcams na 5 minuten stilstand automatisch over naar parkeermodus.

 

Hoe neemt de dashcam op in Parkeermodus?

De dashcam neemt enkel op zodra er via de ingebouwde G-sensor schokken worden waargenomen, of wanneer er beweging is gedetecteerd. Na er beweging of impact is waargenomen, wordt er voor een minuut opgenomen. De cruciale eerste secondes die de opname heeft getriggerd worden ook opgeslagen.

 

Wat zijn de voordelen van Parkeermodus?

  • Minder kans dat belangrijke bestanden worden overschreven tijdens lange parkeer sessies.
  • Enkel relevante opnames worden opgeslagen, wat bij een gebeurtenis het zoeken naar de juiste opname een stuk eenvoudiger maakt.
  • Bij het detecteren van beweging of een schok worden ook een aantal seconden voor dit moment vastgelegd in de opname.
  • De dashcam verbruikt beduidend minder stroom aangezien hij niet constant geactiveerd is.

 

Werkt Parkeermodus ook met een 2 channel dashcam?

Ja. Zowel de voor- als achtercamera reageren op bewegingen, en zullen hierdoor dus opnames gaan maken. Trillingen of impact word alleen gedetecteerd door de voorcamera, maar zullen de achter camera ook inschakelen. Beide opnames worden dus opgeslagen op de microSD kaart.

 

Kan de parkeermodus ook uitgeschakeld worden?

Ja. Parkeermodus kan worden gedeactiveerd in de instellingen van uw camera.
In dit geval zal de dashcam doorgaan met constante opname, zolang deze wordt gevoed.