BlackVue DR900S-1CH

‘s Werelds beste

4K dashcam!

De DR900S serie is met zijn fantastische 4K UHD
beeldkwaliteit en opslag efficiëntie een game changer
op het gebied van dashcams.

Belangrijke kenmerken

4K Ultra HD • efficiënte video codering • dual-band 2.4 – 5 GHz • Cloud service • GPS ontvanger •
diverse opname mogelijkheden • ingebouwde impact detectie • ingebouwde bewegingsdetectie

De beste 1-Channel 4K dashcam

Deze premium dashcam bevat een 8-megapixel CMOS sensor en maakt daarmee opnames in 4K, maar liefst 4x zoveel pixels als Full HD. Om deze hoge kwaliteitsbeelden zo goed mogelijk op te slaan word er gebruik gemaakt van de meest geavanceerde video codering technologie: de H.265 (HEVC). Dit betekent dat de opgenomen video’s er beter uitzien en de bestandsgrootte zo klein mogelijk wordt gehouden.

4K Ultra HD Dashcam

De camera van de BlackVue DR900S-1CH beschikt over een 8 megapixel CMOS-sensor, welke in 4K Ultra High Definition filmt. Dit betekent dat de video 4 keer zoveel pixels t.o.v. een Full HD 1080p video bevatten. Dankzij de 162 graden groothoeklens kan er optimaal gebruik gemaakt worden van de 4K UHD resolutie. De beelden zijn nóg scherper, mooier en helderder. Dankzij de H.265 (HEVC) compressie zien de video’s er beter uit, en wordt de bestandsgrootte niet groter dan bij de voorgangers.

De beste compressie technologie

Naast de reguliere H.264-codec beschikt de DR900S-serie over H.265, ook wel High Efficiency Video Coding (HEVC) genoemd. Dit is de toonaangevende standaard bij 4K-opnamen en uitzendingen. Dankzij deze compressietechnologie is de bestandsgrootte van een 4K UHD opname vergelijkbaar met de bestandsgrootte van een Full HD H.264 opname. Hierdoor maakt de DR900S opnames in betere kwaliteit, zonder dat de SD kaart sneller vol raakt.

Dual band Wi-Fi (2.4-5GHz) en ingebouwde GPS

Dual-Band Wi-Fi

Deze BlackVue dashcam ondersteunt zowel 2.4 GHz maar ook 5 GHz WiFi. Dankzij de 5 GHz frequentie ondervind je geen storing met andere apparatuur, zoals alarmsystemen Ook kan je via de 5 GHz frequentie video’s met extreem hoge snelheid downloaden, naar bijvoorbeeld je smartphone. Tevens kan je hierdoor de Cloud functies gebruiken via elk WiFi-netwerk met internettoegang.

Ingebouwde GPS

Snelheidsgegevens worden indien gewenst in de video weergegeven. Daarnaast kun je de locatie en/of afgelegde route van je voertuig vinden in de BlackVue App of Viewer’s Map.

Ingebouwde impact & bewegingsdetectie

Tijdens het rijden kan de dashcam dankzij de ingebouwde G-sensor o.a. aanrijdingen en plotselinge veranderingen in snelheid constateren. Ook in de parkeermodus kan de dashcam worden getriggerd door impacts en bewegingen rondom het voertuig*. De verschillende opname types worden handig gerangschikt in de BlackVue PC/Mac viewer of de BlackVue apps voor Android en iOS.

(*) Voor parkeer opnames dien je gebruik te maken van een externe Blackvue voedingsmodule, zoals de B124 Ultra Battery Pack, B112 Battery Pack of Power Magic Pro.

De laatste update voor parkeermodus

Verminder vals alarm meldingen

In de laatste firmware versie van BlackVue is er een Region-based Motion Detection toegevoegd, ofwel instelbare bewegingszones in het Nederlands.

Standaard zijn alle regio’s actief en is de bewegingsdetectie geactiveerd. Als je bijvoorbeeld de bomen die in de wind waaien wilt negeren, kun je dit doen door de zone’s uit de bovenste rij te deselecteren. Als de motorkap de lucht weerkaatst, kun je de gebieden die deze bedekken, deselecteren.

30 keer langere opnametijd

Time-lapse

Met de parkeermodus Time-lapse kan jouw dashcam continu opnemen met 1 FPS (één frame per seconde). Video’s worden afgespeeld op 30 FPS. Elke 1 minuut video bestaat uit een periode van 30 minuten.

Je hoeft je geen zorgen meer te maken dat bestanden worden overschreven in parkeermodus. Elk uur van Time Lapse-video bestaat uit een realtime-periode van 30 uur. Met andere woorden, een DR900S-2CH met een microSD-kaart van 16 GB (55 minuten opnemen voor en achter in de extreme modus) kan meer dan 27 uur in de modus Time Lapse Parking werken voordat de loop wordt gestart. 

Time Lapse-bestanden worden weergegeven als Parkeermodus (gemarkeerd met “P” in de bestandslijst).

Video’s met gebufferde event video’s in geval van impact

Maar er zijn natuurlijk situaties waarin je de echte video nodig bent in plaats van de 1FPS video. Daarom bevat de Time Lapse-modus van BlackVue ook gebufferde gebeurtenis opnames. Dit betekent dat in het geval van een bijvoorbeeld een aanrijding, je BlackVue overschakelt naar een normale gebeurtenis opname, inclusief de 5-6 seconden vóór de botsing.

Vernieuwd design

Touch Sensor

Het stijlvolle design van de BlackVue DR900S biedt toegang tot een aantal praktische functies, waaronder de touch sensor. Hiermee kan je bijvoorbeeld audio-opname in of uitschakelen, door enkel je hand voor de sensor te houden. Ook kun je met deze touch sensor eenvoudig handmatige opnames starten, Deze opnames worden apart gerangschikt, zodat je ze eenvoudig en snel terug kan vinden.

Multifunctionele Wi-Fi aan/uit knop

  • Zet WiFi aan/uit – 1x indrukken.
  • Reset eenvoudig het WiFi wachtwoord – houd de knop ingedrukt totdat de stembegeleiding gaat praten, druk vervolgens nog 1x de knop in.
  • SD kaart Formatteren – houd de knop ingedrukt totdat de stembegeleiding begint te praten, en houd de knop daarna weer een aantal seconden ingedrukt.

Alle acties worden bevestigd d.m.v. de ingebouwde spraakbegeleiding (Nederlandstalig).

Geoptimaliseerd bestandsbeheer

Event opname beveiliging

Onze dashcams maken gebruik van loop opname. De oudste bestanden worden automatisch overschreven zodra het geheugen vol is. BlackVue DR900S-1CH kan voorkomen dat Event opnames worden overschreven. Tot maximaal 50 opnames kunnen worden beveiligd. Vervolgens kan je er voor kiezen om nieuwe Event opnames de oude te overschrijven, waarna de nieuwste 50 behouden en beveiligd blijven.

Adaptief “Format-Free” opslagsysteem

Het door BlackVue ontwikkelde “Format-Free” bestandssysteem verbetert de opname stabiliteit, en vereist minder handmatige formatteringen.

Geplande herstart

Elektronische apparaten functioneren beter wanneer ze regelmatig opnieuw opgestart worden. BlackVue maakt het mogelijk een automatische herstart in te plannen (standaard ’s nachts ingesteld), om potentiële storingen te minimaliseren. De herstart vindt enkel plaats op het moment dat de dashcam zich in parkeermodus bevindt, en op dat moment niet aan het opnemen is. Zodoende raakt er door de geplande herstart nooit een belangrijke opname verloren.

Meer functies DR900S-1CH

BlackVue Parking Mode

Laat de BlackVue dashcam ook opnemen wanneer je auto geparkeerd is, dankzij de handige parkeer modus. Met behulp van verschillende BlackVue accessoires is het mogelijk om de dashcam voeding te geven wanneer het voertuig uitgeschakeld is.

BlackVue Cloud

BlackVue Over the Cloud combineert je dashcam met de cloud om zo het meeste uit je BlackVue dashcam te halen. Video-backup, real-time GPS-tracking, alarm, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bij BlackVue Over the Cloud draait alles om het gebruik van je dashcam, zodat jij en jouw auto altijd verbonden zijn.

BlackVue App en Viewer

Maak gebruik van de handige gratis BlackVue App (Android/iOS) en/of PC/Mac Viewer. Met deze applicaties kan je eenvoudig instellingen wijzigen, opnames beheren, en nog veel meer.

Tamper-Proof Case (optionioneel)

De BlackVue Tamper Proof Case is een beveiligingsaccessoires voor de BlackVue dashcams. Deze accessoire blokkeert de fysieke toegang tot het microSD-kaartslot en de microSD formatteer knop. Daarnaast voorkomt hij dat de voedings- en coaxkabels kunnen worden losgekoppeld.

DR900S-1CH

Modelnaam DR900S-1CH
Aantal opname kanalen 1 Kanaal
Kleur Zwart
Formaat 118.5 x 36 mm
Gewicht 91 gram
Opslag MicroSD kaart (verkrijgbaar in 16, 32, 64, 128 en 256GB)
Camera 8-Megapixel CMOS Sensor
Kijkhoek Diagonaal 162°, horizontaal 136° en verticaal 77°
Resolutie voorcamera 4K UHD (3840×2160) @30fps (Extreme)
4K UHD (3840×2160) @30fps
Full HD (1920×1080) @60fps
Full HD (1920×1080) @30fps
* De frame rate kan tijdens Wi-Fi streaming variëren.
Video codec H.265 (HEVC), H.264 (AVC)
Videokwaliteit Hoogste kwaliteit (Extreme) 25 + 1- Mbps
Hoogste 12 + 10 Mbps
Hoog 10 + 8 Mbps
Normaal 8 + 7 Mbps
Video formaat MP4
Wi-Fi Ingebouwd (802.11n 2.4GHz / 802.11ac 5GHz Dual band)
GPS Ingebouwd
Microfoon Ingebouwd
Speaker Ingebouwd
LED Opname LED, GPS LED, Wi-Fi LED, Front Cam Security LED
Sensor G-Sensor
Back-Up stroom Ingebouwde super condensator
Stroom voorziening DC 12V – 24V (DC Plug (Ø3.5 x Ø1.35), MAX 1 A/12 V)
Stroom verbruik Gem. 380mA (4.56W bij 12V, met GPS aan en Wi-Fi uit)
Gem. 360mA (4.32W bij 12V, met GPS en Wi-Fi uit)
* Actuele stroomverbruik kan afwijken bij bepaalde omstandigheden
Operationele temperatuur -20 °C − 70 °C
Opslag tempratuur -20 °C − 70 °C
Temperatuur cut-off beveiliging Bij 75℃elcius
Certificaten FCC, CE, RoHS, Telec, WEEE
Software BlackVue Viewer voor Windows / Mac OS
* Windows XP of hoger / Mac OS X
10.10 (Yosemite) of hoger BlackVue App (Android 4.4.2 of hoger, iOS 8.0 of hoger)
Type GB capaciteit Beeld kwaliteit Resolutie
DR900S-1CH 4K UHD @ 30 fps (Extreme) 4K UHD @ 30 fps Full HD @ 60 fps Full HD @ 30 fps
16GB Hoogste (Extreme) 1 uur 15 minuten x x x
Hoogste x 2 uur 35 minuten 2 uur 35 minuten 2 uur 35 minuten
Hoog x 3 uur 3 uur 3 uur
Normaal x 3 uur 50 minuten 3 uur 50 minuten 3 uur 50 minuten
32GB Hoogste (Extreme) 2 uur 30 minuten x x x
Hoogste x 5 uur 10 minuten 5 uur 10 minuten 5 uur 10 minuten
Hoog x 6 uur 6 uur 6 uur
Normaal x 7 uur 40 minuten 7 uur 40 minuten 7 uur 40 minuten
64GB Hoogste (Extreme) 5 uur x x x
Hoogste x 10 uur 20 minuten 10 uur 20 minuten 10 uur 20 minuten
Hoog x 12 uur 12 uur 12 uur
Normaal x 15 uur 20 minuten 15 uur 20 minuten 15 uur 20 minuten
128GB Hoogste (Extreme) 10 uur x x x
Hoogste x 20 uur 40 minuten 20 uur 40 minuten 20 uur 40 minuten
Hoog x 24 uur 24 uur 24 uur
Normaal x 30 uur 40 minuten 30 uur 40 minuten 30 uur 40 minuten
256GB Hoogste (Extreme) 20 uur x x x
Hoogste x 41 uur 20 minuten 41 uur 20 minuten 41 uur 20 minuten
Hoog x 48 uur 48 uur 48 uur
Normaal x 61 uur 20 minuten 61 uur 20 minuten 61 uur 20 minuten
Bitrate (Mbps) Hoogste (Extreme) 25 x x x
Hoogste x 12 12 12
Hoog x 10 10 10
Normaal x 8 8 8
  • MicroSD-kaart met kleine capaciteit? Tijdsverloop is voor jouw de beste keuze, vooral bij het gebruik van een dual-channel dashcam.
  • MicroSD-kaart met grote capaciteit? Beide modus zijn hier voor beschikbaar.
  • Altijd audio in alle omstandigheden? Kies bewegings- en impactdetectie (video’s met time-laps bevatten geen audio, hoewel de event-video’s dat wel doen).
  • Geparkeerd in een rustige omgeving met weinig actie? Bewegings- en impactdetectie is de beste keuze voor jou.
  • Geparkeerd in een druk gebied met veel voertuig- en voetgangersverkeer? Time-lapse geeft een goed overzicht van wat er gebeurd rondom de auto.
  • Wil je snel een overzicht hebben van alles wat er rondom uw geparkeerde auto gebeurt? Time-lapse geeft een goed overzicht van wat er gebeurd rondom de auto.
  • Wil je alleen impact-evenementvideo’s opnemen? Kies bewegings- en impactdetectie en schakel bewegingsdetectie uit onder Firmware-instellingen> Gevoeligheid> Bewegingsdetectie (parkeermodus).

Klik hier om de handleiding te downloaden van de DR900S.

Camera
Raamhouder
Micro SD kaart
12V voedingskabel
3M tape
Kabelgeleiders
USB-micro SD kaartlezer adapter
Kabel wegwerk tooltje
Quick-start handleiding (Nederlandstalig)